Dying Light

      Geen reacties op Dying Light

Zombies!!!

Ja sommige mensen hebben een rare tik om van zombie games te houden, schuldig.
Dying Light is gewoon een heerlijke game met genoeg te doen om uren zoet te zijn. Zo heb ik een kleine 50 uur besteed aan het basis spel, dat is dan een verhaallijn alle side quests en random zombies slachten.

Het leuke in Dying Light is dat je echt merkt dat zombies geen hersens hebben, ze komen op je geur of geluid af maar als er een val tussen staat lopen ze rustig erin. Ook vallen ze continue van daken af en als die hoog genoeg is vallen ze dus gelijk dood.
Daarnaast heb je nog de zombies die nog aan het veranderen zijn, deze kunnen rennen en klimmen en zelfs een paar zinnen zoals “no no no please don’t kill me” deze duiken ook weg als je ze wilt slaan. De nachtmonsters zijn sterker, sneller en lelijker 😛 En nog wat andere sterke en lelijke figuren 🙂

Dying Light kan bijna helemaal co-op gespeeld worden, de eerste missies moet je alleen doen en de laatste maar verder kun je met 1 tot 3 vrienden tegelijk zombie lol hebben. Van tijd tot tijd kun je een challenge starten met je vriend(en) die variëren van kill the most zombies, find the most loot, hunt the bolter etc etc. Je kan zelfs wedstrijdje doen wie het eerst bij de waypoint is. Wat toch wel een leuke toevoeging is tot het zombieslachten.

Dying Light kan ook dag en nacht, in de nacht heb je met andere zombies te maken welke lelijker, sneller en sterker zijn. Voor mensen die liever save spelen kun je de nacht overslaan door in een safehouse het bed op te zoeken. Voor mensen die het gevaar uitlachten is er een beloning dat alle punten die je snachts scoort verdubbelen!

[wpdevart_youtube]6-xfAVNx8vs[/wpdevart_youtube]

 

Net zoals Dead Island zitten er wel wat rare fouten in het spel. Zombies die bijvoorbeeld zweven of niet dood willen ook al breek je hun nek. Maar dit levert wel leuke plaatjes op.

Hoe hangt deze er nu bij?

 

 

Nog een rare hanger

zwevend zombie hoofd

vijanden zakken letterlijk door de grond 🙂

Zwaartekracht is even weg 😛

 

Ook in Dying Light kun je je wapens verbeteren met verschillende bleuprints , deze zijn te vinden door de hele stad, sommige krijg je voor side quests, sommige door mensen te redden en sommige liggen gewoon ergens op je te wachten.
Een electro shock geeft bijvoorbeeld dit

Maar je kan ze ook in brand steken, of zelfs beide tegelijk op je wapen zetten.

Wat erg leuk en soms erg handig is is dat in Dying Light er verschillende vallen staan. Je hebt een licht val wat handig is als je snachts op pad bent, dit verblind de zombies waardoor je ze makkelijk kan afslachten of weg kan rennen. Je hebt nog een electrisch hek of plas water wat een boel zombies tegelijk kan elektrocuteren en dan mijn favoriete de auto val. Zet hem aan de auto gooit zijn alarm aan waardoor alle zombies erop af komen en boem 😛
Met die auto’s kun je zombies letterlijk laten vliegen 😛

 

En voor wie wat nostalgie wilt opdoen is er zelfs een soort van mario lvl te vinden op 1 van de daken in de stad.

[wpdevart_youtube]CVcdd9HpLLo[/wpdevart_youtube]

 

Dying Light staat toch wel op mijn nr 1 als het op zombie games gaat.
Je kan (zelfs als het spel uit is) er zoveel lol in hebben, vind je het spel te makkelijk dan kan je deze wat moeilijker maken, er zit tenslotte een nightmare moeilijkheid in. Als je dood gaat verlies je een paar punten maar deze behaal je snel genoeg weer opnieuw.
Kan je er geen genoeg van krijgen koop dan de The Following Enhanced Edition of de DLC los. Met The Following krijg je nog een verhaaltje in een ander gebied incl buggy om zombies plat te rijden.

Als je van zombies houd is dicht echt een aanrader!

Nog 1 filmpje als afsluiter

[wpdevart_youtube]0gj6aE6OFnw[/wpdevart_youtube]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *