Horizon Zero Dawn

      Geen reacties op Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn kwam 1 maart uit op de ps4, van Nederlandse bodem dus dat moeten we spelen.
Ik heb maanden lang alles wat op internet verscheen geprobeerd te ontwijken, ik wilde dit spel spelen zonder van te voren beïnvloed te zijn door andere. Dat ging eigenlijk best goed, natuurlijk zag ik op twitter een hoop berichten over reviews waar het spel een goed cijfer kreeg, maar de reviews heb ik niet gelezen.

1 maart wachten op de postbode die gelukkig vroeg kwam 🙂
En dan wachten tot het spel geïnstalleerd is, duurt dan ook lang 🙁

Maar ze zeggen wel eens wachten word beloond en dat werd het.
Mijn 1e indruk was WOW, ziet er heel mooi uit.
Na een klein half uurtje spelen de map eens geopend en WOW dat is huge.

Compleet uitgezoomd past het niet eens helemaal in beeld.

Gelukkig zit er de mogelijkheid in om Fast Travel te gebruiken, man als dat er niet in zat had het spel zoveel langer geduurd en waarschijnlijk ook veel vervelender geweest om platinum te halen. Hiervoor moet je wel een soort van reispakketje maken of kopen, handelaars genoeg, zonder reispakketje mag je geen gebruik maken van Fast Travel. Dat is leuk verzonnen.

Als je wat langer speelt kom je erachter dat de kaart eigenlijk best wel snel ontdekt is, zeker als je een Tallneck hackt. Dat vond ik alleen wel weer wat jammer er zijn maar 5 Tallnecks, dat had van mij best iets meer mogen zijn.

Horizon Zero Dawn is een spel wat afspeelt in de toekomst waar de aarde overgenomen is door Mechanische beesten. Ondanks dat het dus in de toekomst ligt zijn de mensen aardig primitief, je hebt een pijl en boog en een speer en succes 😛

Je kan deze mechanische beesten met pijl en boog afschieten of hacken, niet gelijk nee dat moet je vrijspelen. En ook niet gelijk alles, nee ook daarvoor moet je weer extra “moeite” doen. Maar zo kun je je wel wat sneller verplaatsen want je kunt op een paar van deze mechanische paarden rijden. Ja Primitief jagen op de toekomst, ik vind het wel wat hebben 🙂

Naast het hoofdverhaal heb je nog zijmissies, hunting locations, bandieten kampen, ruins etc etc. Er is echt wel genoeg te doen in het grote landschap. Er zijn zelfs collectibles te verzamelen, wat wil een gamer nou nog meer?
Photomode! En jawel die zit erin 🙂 Zo kun je leuke plaatjes schieten, je kan in Photomode zelfs de tijd aanpassen, sta je ergens bij daglicht en wil je liever je plaatje in de nacht hebben dan kan dat!

Het spel zit goed in elkaar, helaas wel 1  foutje wat ik toch wel erg jammer vind. Aloy zou een litteken moeten hebben, dit word tijdens het verhaal nog eens bevestigd alleen er is geen litteken te zien! Word het niet nog eens gemeld tijdens het verhaal dan prima, goed genezen. Maar het word gemeld dus wil ik dat litteken ook kunnen zien.

Het verhaal is goed, echt ik vind dit een goed verhaal, misschien iets kort maar aan de andere kant als het langer was geweest dan had het misschien weer minder goed geweest.

De opzet zit goed in elkaar. In het begin heb je ook lang niet hele moeilijke mechanische beesten, ze gooien je gelukkig niet gelijk het diepen in 😛 De echte moeilijke Thunderjaws en Rockbreakers komen pas later.

[wpdevart_youtube]tiLaIKi8Qv8[/wpdevart_youtube]

Het spel verveeld nooit, zelfs als je 1000 voetstappen moet lopen naar een gebied waar je nog geen kampvuurtje ontdekt hebt. Onderweg kom je namelijk zoveel tegen dat die 1000 voetstappen zo een uur of 2 kunnen duren. Tenzij je natuurlijk iemand bent die niet van de omgeving geniet en alle mechanische beesten het liefst voorbij rent 😛

Voor de trophy hunters is het ook een leuk spel, ikzelf heb gewoon rustig mijn tijd genomen geen trophy guide bekeken en had met 45 uur mijn platinum trophy binnen. De collectibles die je nodig hebt voor trophies daar kun je bij handelaars mappen voor kopen zodat ze gewoon op de kaart worden aangegeven. En als je verder gewoon alles doorzoekt en doet dan komt die platinum eigenlijk vanzelf aanwaaien.

En nu is het afwachten of we DLC gaan krijgen en wanneer dat dan gaat gebeuren. Echter is het spel pas 15 dagen uit dus dat zal nog wel een tijdje gaan duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *