South Park The Fractured But Whole

      Geen reacties op South Park The Fractured But Whole

Ja 17 oktober was het dan eindelijk zover, na meerdere keren uitgesteld te zijn geweest zou dan eindelijk de nieuwe South Park game uitkomen. De enige game die ik meer dan een jaar in pre-order heb gehad, erger nog de 3 beeldjes had ik 6 december 2016 al in huis……
Gelukkig was Ubisoft aardig en had ik hem 16 oktober al in huis, weer een dagje minder lang wachten.

Nadat je je poppetje gemaakt heb merk je gelijk dat het toch een vervolg is, je staat namelijk weer in je King Douchebag kleren The Stick of Truth te spelen.

Na een kleine tutorial in The Stick of Truth style mag je dan eindelijk met Coon & Friends meespelen.
Je mag de Sidekick zijn van Captain Diabetes en echt dat is toch wel 1 van de grappigste personages, geef hem teveel suiker en hij veranderd in een soort hulk 😂

En dat is South Park, humor, soms een beetje zwarte humor, maar net zoals de series pakken ze alledaagse dingen en twisten dat in iets grappigs.

Nieuw in The Fractured But Hole is dat je zelf je dingen kan bepalen zoals waar je slecht tegen kunt (je kryptonite) je geslacht, je geloof en zelfs je kleur en nationaliteit, wat wel wat beperkt is.
Het geslacht is wel grappig, zeker als je zoals mij gewoon graag een meisje wil zijn.

En die keuze komt toch een paar keer terug in het spel, zoals te zien is in het filmpje hierboven maar ik ben ook andere stukjes tegengekomen die er toch op terug komen. Ook hoor je butters nog ergens zeggen dat je er best mooi uit ziet voor een jongen 😂

Wat verder nieuw is en best wel een leuke toevoeging is zelfies maken met andere South Park bewoners, een beetje hetzelfde idee als vrienden maken in The Stick of Truth maar nu dus met een zelfie. Je kan uit een paar gezichtsuitdrukkingen kiezen wat soms dus leuke plaatjes opleverd.

Ook nieuw zijn auto’s, waar in The Stick of Truth leek dat iedereen altijd maar liep zijn er nu serieus auto’s te zien, welke zelfs tijdens je battle’s langs komen.

De battle’s zelf zijn niet veel veranderd, het is nog steeds om-en-om met beperkte loopruimte. Wat wel nieuw is dat je nu met 3 vrienden een battle ingaat en dat je niet direct kan blocken.
Maar dat is ook echt alles wat daaraan veranderd is, voelt dus al snel vertrouwd.

Tijdens het verhaal speel je diverse buddies vrij met allemaal een eigen superkracht. Zo kun je dan alsnog langs obstakels, op gebouwen en zelfs lava aan de kant krijgen.
Naast het hoofdverhaal heb je dan ook weer zijmissies, ze zijn niet nodig om het verhaal uit te spelen maar zeker wel net zo grappig.

Natuurlijk kun je ook weer vrij rondlopen en overal na binnen (soms eerst de sleutel zoeken) alhoewel Canada nu afgesloten is door een onwijze muur. Mannetje op de muur maakte wel een kleine hint over eventueel in een DLC 😇

Voor de trophy jagers is The Fractured But Whole een stuk makkelijker. Als je in het begin kiest voor een zwart poppetje en de moeilijkheid op Mastermind zet kan je alle trophies in 1 playtrough halen.
Kwa speeltijd is deze alleen wel een stuk langer, zeker een kleine 20 uur ben je wel zoet.

Zeker weer een leuke South Park game!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *